Вибір ведучого на весілля

Весільний ведучий та музиканти створюють настрій загалом усього свята. Від їх роботи багато в чому залежить загальний настрій та враження гостей від вашої урочистості, а також яким свято залишиться у вашій пам’яті. Ось чому пункт весільної підготовки під назвою «Вибір ведучого на весілля» повинен йти з позначкою «Особливо важливо!».

Почнемо з ведучого…

Яким же він має бути? 

Ведучий, що себе поважає, ніколи не називає і не дозволить іншим назвати себе «тамадою». ), а також жахливі та вульгарні конкурси, які я називаю «нижче пояса».

Професійному весільному ведучому обов’язково мають бути притаманні такі якості як фантазія та винахідливість, досвід, адаптивність. Він повинен відчувати зміну настроїв гостей та коректувати сценарій залежно від того, що потрібно публіці.

Так само почуття гумору, «просунутість» у своїй сфері, красномовство, гарна дикція та грамотна мова – відмінні якості професійного ведучого.

Велику роль відіграє зовнішній вигляд. Хороший ведучий ніколи не дозволить собі прийти на торжество такого рівня, як весілля, у розтягнутому светрі або потертих штанях. Мало того ведучий-професіонал запитає у вас стилістику та колірне рішення весілля і постарається підібрати відповідне вбрання.

На що спиратися при виборі весільного ведучого?

Звичайно на відгуки про його роботу – це перше, що потрібно брати до уваги, беручися до пошуків. Дивитися відгуки на форумах я не раджу, тому що найчастіше самі ж ведучі сидять там і розхвалюють себе і свою роботу)) А нам з тобою потрібна об’єктивна інформація?)))

Портфоліо – фотоматеріали та відео ролики допоможуть вам зрозуміти, наскільки професійний ведучий, і наскільки вам подобається те, як він виконує свою роботу.

Визначивши для себе кілька фаворитів, обов’язково призначте особисту зустріч. Зверніть увагу, наскільки легко вам спілкуватися з цією людиною, які емоції вона у вас викликає, якщо тільки позитивні ви на правильному шляху. Обов’язково уточніть, скільки годин роботи на весіллі входить в обумовлену суму, і яка доплата, якщо ведучому доведеться затриматися. Чи може він надати якісь гарантії виконання домовленостей.

Вибір ведучого на весілля. Що потрібно буде обговорити із ведучим весілля?

1. Спільний сценарій – ви повинні знати послідовність ключових подій;
2. Конкурсна програма – розкажіть, що б ви хотіли бачити, чого категорично НІ;
3. Список придбань – це перелік необхідних покупок для окремих епізодів розважальної програми, а також призи на конкурси, якщо ви хочете, щоб вони були;
4. Список гостей – ведучий має заочно ознайомитися з гостями, яких належить розважати;
5. Ваші побажання – якщо у вас є свої ідеї або ви підготували один одному сюрприз, обов’язково заздалегідь обговоріть це з ведучим.

Музиканти та тамада, які вже працювали разом

По можливості, вибирайте весільного ведучого та музикантів, які раніше вже працювали разом – у цьому випадку між ними не виникне непорозуміння, а отже, не буде небажаних замінок та накладок.

Жива музика допоможе створити романтичну та веселу, теплу та незабутню атмосферу.

Обираючи музикантів особливу увагу потрібно приділити їхньому досвіду роботи, чим частіше вони виступають, тим якісніше їхнє виконання, адже відіграти кілька годин без перепочинку це ознака високого професіоналізму. Послухайте записи, відвідайте їх виступи або ресторанчик, в якому вони працюють.

Поцікавтеся про наявність потрібної апаратури та домовтеся про певний репертуар. Якщо цей колектив ніколи не працював із ведучим вашого весілля, обов’язково заздалегідь їх познайомте, щоб вони могли обговорити всі деталі проведення майбутнього урочистості. Обов’язково розпитайте музикантів, що їм потрібно для роботи: умови перевезення, вода, додаткові вимоги. Також обговоріть вартість роботи, кількість годин, які працюватимуть музиканти. Чи є можливість замовляти пісні та коригувати список пісень, які виконуватимуться?

Прислухавшись до моїх порад, ви залишитеся задоволені своїм вибором, а ваше весілля пройде без сучка, без задирки. І пам’ятайте, що професіоналізм – це і є те саме диво, яке має бути присутнім у найважливіший для вас день, дорогі молодята!